Francuski w mgnieniu oka: prowansalskie małże i małże nad muszlami

Francuski w mgnieniu oka: prowansalskie małże i małże nad muszlami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj francuski w mgnieniu oka: prowansalskie małże i małże nad muszlami spróbuj. Na $4.09 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. 44 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pomidory winogronowe, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest super. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: pikantne małże i małże w stylu Marsylii, Francuski w mgnieniu oka: prowansalski Sablés, oraz Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić małże i małże w dużej misce z wodą i lodem z 1 do 2 łyżek mąki uniwersalnej. Pozostawić na 1 godzinę. Małże i małże wyplują każdy piasek. Wyciągnij owoce morza z wody i spłucz. Wyrzucić otwarte pociski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przynieś duży garnek wody do wrzenia i dobrze ją posolić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Pulsuj razem pomidory w robocie kuchennym, aż do prawie całkowitego puree. W garnku do duszenia dodać olej i podgrzać na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Dodaj pomidory i 12 liści bazylii, rozdarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać cukier i płatki czerwonej papryki, doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na małym ogniu przez 27 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
7
Zdejmij pokrywkę i zwiększ temperaturę do średniej wysokości przez 2 do 3 minut, aż część płynu odparuje.
8
Dodać makaron do wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Dodać małże do sosu pomidorowego i przykryć. Gotować na średnim ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
10
Dodać małże do małży, i przykryć, nadal gotować na średnim ogniu przez kolejne 5 do 8 protokół, lub aż wszystkie owoce morza otworzyła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
11
Odcedzić makaron, gdy jest al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
12
Wrzucić makaron z owoców morza i sosem, i gotować dodatek 1 do 2 minut na niskim tak makaron może namoczyć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
13
Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i natychmiast podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia78
Magazyn