Francuski w mgnieniu oka: pieczone gruszki Nadziewane Roquefortem i orzechami z syropem Sauternes
Francuski w mgnieniu oka: pieczone gruszki Nadziewane Roquefortem i orzechami z syropem Sauternes mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 62 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, cukier, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: pieczona endywia i sałatka gruszkowa z rukolą, orzechami włoskimi i Roquefortem, Francuski w mgnieniu oka: mała cukinia nadziewana, oraz Francuski w mgnieniu oka: pieczony koktajl krewetkowy z Chermoulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Przygotuj gruszkę, przecinając ją na pół, a następnie usuwając rdzeń za pomocą kuleczki melonowej. Natrzeć oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Połówki gruszki Nestle w indywidualnym naczyniu zapiekanym.
Dodać nadzienie łącząc Roquefort z orzechami włoskimi. Kopiec w zagłębieniach połówek gruszki.
Wlać 1 lub 2 łyżki stołowe
Sauternes w dolnej części naczynia gratin.
Piec przez 35 minut, aż połówki gruszki będą miękkie, a ser będzie bąbelkowy.
Syrop Sauternes przynosząc
Sauternes i cukier do wrzenia.
Ubijać, aż mieszanina będzie przezroczysta - cały cukier się rozpuści. Proces ten nie trwa zbyt długo. Odstawić do ostygnięcia podczas gotowania gruszek. Gdy gruszki będą gotowe, wystarczy skropić syropem i podawać.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Można spróbować Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Mieszanka 60% Semillon i 40% Sauvignon Blanc.Krystalicznie czysty słomkowo-żółty kolor. Nos jest mocny i aromatyczny, z dominującymi egzotycznymi aromatami (cytrusy, liczi) Sauvignon Blanc. Pełny atak na podniebienie, rozwijając żywy świeży smak z intensywnymi aromatami grejpfruta i limonki na finiszu. Zarówno żywe, jak i pełne smaku.