Francuski Chleb Ziołowy
Francuski Chleb ziołowy to śródziemnomorska receptura, która serwuje 8. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu. Mieszanka destylowanego octu, cebuli, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako chleb i odbywa się w ok. 2 godziny i 40 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Francuski Chleb ziołowy + mąka Króla Artura {Giveaway}, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Francuskie Masło Do Wina Ziołowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połączyć drożdże, cukier, 1 łyżeczka soli i 1 1/2 szklanki mąki.
W sosie pan połączyć mleko, wodę i 1/4 szklanki masła lub margaryny do 110 stopni F (38 stopni C).
Dodać mieszaninę mleka i octu do mieszaniny mąki i mieszać z małą prędkością miksera do zwilżenia. Beat ze średnią prędkością przez 3 minuty.
Wymieszaj 1 1/2 szklanki dodatkowej mąki, aby uformować lepkie ciasto. Obrócić ciasto na mąkę i zagnieść dodając 1/2 do 1 szklanki więcej mąki, aż ciasto będzie gładkie i giętkie.
Umieść ciasto w wysmarowanej misce i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się objętość.
Dziurkuj ciasto i zwiń w kształt prostokąta o wymiarach 16x8 cali.
W rondlu rozgrzać cebulę, czosnek, 1/2 łyżeczki soli, natkę pietruszki i 2 łyżki masła lub margaryny do rozpuszczenia masła lub margaryny.
Rozłóż na prostokącie ciasta i zaczynając od strony 16 cali rozwałkuj ciasto ciasno jak galaretkę.
Umieść bok chleba w dół na wysmarowanej blasze ciastek i pozostaw do wyrośnięcia, aż podwoi się rozmiar.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C).
Pieczemy chleb na złoty kolor około 20 do 30 minut.
Rozgrzany chleb posmarować roztopionym masłem i posypać posiekaną natką pietruszki.