Francuska Zupa Cebulowa

Francuska zupa cebulowa może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 7 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz gruyere, liście laurowe, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać bagietkę, można śledzić to danie główne z Budyń z bagietką i masłem jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Duży głęboki garnek zalać oliwą z oliwek.
Dodać cebulę i obficie posypać solą. Doprowadzić patelnię do średniego ciepła. Cebulę wymieszać z olejem. Przykryć garnek i pocić przez 15 do 20 minut.
Gdy cebula zdobyć bardzo miękkie i niech się dużo wody, zdjąć pokrywkę i niech cebula gotować loooow i slooooooooow. To prawda niskie i powolne, aby naprawdę rozwinąć ich bogaty brązowy kolor i słodki smak. Nie ma do tego skrótu ani pośpiechu,nie próbuj! Karmelizowana cebula zajmuje dużo czasu, około godziny, zaakceptuj to i idź dalej.
Gdy cebula jest bardzo brązowa i znacznie się zmniejszyła, dodaj sherry i gotuj, aż sherry zmniejszy się o połowę.
Dodaj liście laurowe, wiązkę tymianku i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 1 godzinę. Smak przypraw, prawdopodobnie będziesz musiał doprawić solą. Jeśli zapas zmniejszy się zbytnio, dodaj wodę, aby utrzymać poziom cieczy-w końcu jest to zupa. Po zakończeniu zupa powinna być gęsta i bardzo pełna smaku. Spróbuj! Być może trzeba ponownie posasować, karmelizowana cebula jest bardzo słodka i wymaga sporej ilości soli.
Grzać lub grillować plastry bagietki. Wypełnij żaroodporne crocks 3/4 sposób z zupą cebulową, float 2 tosty w każdej misce i top startym Gruyere.
Umieść crocks pod brojlerem, aby stopić ser i uczynić go brązowym i bąbelkowym. Top z posiekanym szczypiorkiem.