Francuska Czerwona Zupa Cebulowa
Francuska zupa z czerwonej cebuli może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 18g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz grubo manchego, ziarna pieprzu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim.
Instrukcje
Doprowadzić bulion, wodę, przyprawy i 1/2 łyżeczki soli do wrzenia.
Zdjąć z ognia i niech strome 15 minut.
Tymczasem cebulę ugotować w oleju z 1/4 łyżeczki soli w ciężkim średnim garnku na średnim ogniu, przykrytym, mieszając od czasu do czasu, aż będzie głęboko złoty, około 15 minut.
Dodać wino i gotować, odkryte, aż zredukowane do 2 łyżki, o 1 minutę.
Odcedzić bulion przez sito do mieszanki cebuli i energicznie gotować na wolnym ogniu, odkryte, 10 minut. Doprawić solą.
Zupa z kadzi do 4 misek żaroodpornych ustawionych w 4-stronnej patelni z blachy.
Na wierzch ułożyć plasterki bagietki i posypać 1/2 szklanki sera. Broil o 6 cali od ciepła, aż ser topi się i bulgotanie, o 2 protokół.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Mieszanka 60% Semillon i 40% Sauvignon Blanc.Krystalicznie czysty słomkowo-żółty kolor. Nos jest mocny i aromatyczny, z dominującymi egzotycznymi aromatami (cytrusy, liczi) Sauvignon Blanc. Pełny atak na podniebienie, rozwijając żywy świeży smak z intensywnymi aromatami grejpfruta i limonki na finiszu. Zarówno żywe, jak i pełne smaku.