Fondue z pomidorami i mozzarellą

Fondue z pomidorami i mozzarellą
Fondue z pomidorami i mozzarellą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, liści bazylii, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pomidorowe Fondue Cheddar, Fondue pomidorowo-ziołowe, oraz 10-minutowe suszone pomidory i rozmaryn Fondue.

Instrukcje

1
Świeże liście bazylii blanszujemy na chwilę we wrzącej wodzie, a następnie wyjmujemy do dużej miski z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Bazylia odsączyć, ostrożnie wyciskając nadmiar wody, ale zachowując liście w całości. Owiń 1 liść bazylii wokół każdego bocconcini. Szaszłyk zawinięty bocconcini na końcu drewnianego szaszłyku. Dip w sosie pomidorowym i cieszyć!;
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Otwórz puszkę pomidorów, wylej sok i wyrzuć. Rękami wyciśnij całe pomidory na miąższ, dodając miąższ do miski podczas wyciskania. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodać czosnek i gotować, aż złoty i pachnące; należy uważać, aby nie spalić czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6
Dodaj miąższ pomidorowy, wymieszaj do połączenia i zmniejsz ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Dusić około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
7
Podawać jako sos do zanurzania bocconcini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn