Fondue z piwem i cheddarem
Fondue piwno-Cheddarowe wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 623 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka piwa, mąka, bloki sera cheddar, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 40%. Spróbuj Fondue z piwem i cheddarem, Fondue z piwem i cheddarem, oraz Fondue Beer & Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mieloną kiełbasę wieprzową ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż się kruszy i nie będzie już różowa.
Odcedzić i usunąć kiełbasę z patelni.
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; dodać cebulę i czosnek, i smażyć do miękkości.
Dodaj mąkę, mieszając, aż będzie gładka. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta. Stopniowo dodawać mleko, mieszając, aż zgęstnieje.
Dodać ser, mieszając do rozpuszczenia.
Wyjąć z ognia; wymieszać kiełbasę, piwo i kolejne 3 składniki.
Przenieś do garnka do fondue lub powolnej kuchenki; utrzymuj ciepło na niskim poziomie.
Podawać z chlebem francuskim w kostkach lub pokrojonymi w plasterki gruszkami.
* Piwo bezalkoholowe można zastąpić zwykłym piwem.