Fondue z piwem i cheddarem
Piwo i Fondue Cheddar może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 74 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Jeśli masz amerykański ser, skrobię kukurydzianą, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Fondue Beer & Cheddar, Fondue z piwem i cheddarem, oraz Niemiecki Cheddar i Fondue Piwne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spód i boki metalowego garnka do fondue * przetrzyj połówkami czosnku; wyrzuć czosnek. W garnku do fondue połącz piwo z bulionem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej w stałym strumieniu do mieszaniny piwa, mieszając za pomocą żaroodpornej gumowej szpatułki lub drewnianej łyżki. Gotować i mieszać, aż zgęstnieje i bąbelkami. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Stopniowo mieszaj rozdrobnione sery, mieszając po każdym dodaniu, aż ser się rozpuści.
Umieść garnek do fondue nad palnikiem do fondue.
Podawać natychmiast z pożądanymi przedmiotami do zanurzenia. Włócznia z widelcem do fondue lub drewnianym szpikulcem; zanurz się w mieszaninie serów, wirując, aby pokryć. (Fondue zagęszcza się, gdy trzyma się palnika.) Sprawia, że 6 do 8 porcji.
Uwaga: Jeśli chcesz użyć ceramicznego garnka do fondue, przygotuj fondue w średnim rondlu, jak wyżej, krok po kroku
Przenieść mieszaninę sera do ceramicznego garnka i kontynuować zgodnie z zaleceniami w kroku 3.