Fondue z małży w misce na chleb
Fondue z małży w misce na chleb może być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis zawiera 14 porcji z 296 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Za $1.08 za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 27 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś szczypiorek, sok z cytryny, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w przybliżeniu 1 godzina i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Miska Na Chleb Fondue, Miska do chleba fondue Gouda-and-Beer, oraz Chleb Garnek Fondue.
Instrukcje
Odcedź dwie puszki małży i wyrzuć płyn.
Opróżnij pozostałą puszkę, rezerwując płyn. W robocie kuchennym połącz małże, serek śmietankowy, pietruszkę, sok z cytryny, sos Worcestershire, szczypiorek, sól, sos z ostrej papryki i zarezerwowany sok z małży; przykryj i przetwarzaj na gładką masę.
Odetnij górną czwartą część z jednego bochenka chleba;ostrożnie wydrążyć Bochenek, pozostawiając 1-in. shell. Odłóż usunięty chleb na bok. Wypełnij skorupę mieszanką Małży; wymień górę. Owinąć szczelnie w wytrzymałą folię; ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut.
W międzyczasie pokrój zarezerwowany chleb i drugi Bochenek w kostkę. Zawiń w wytrzymałą folię; wstawić do piekarnika na ostatnie 15 minut pieczenia. Rozpakuj miskę na chleb i zdejmij górę.
Podawać z kostkami chleba.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Chardonnay, Riesling i Muscadet to świetny wybór dla małży. Maślany chardonnay świetnie nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przypraw w swoich skorupiakach, półsuche riesling może zrównoważyć upał. Broadside Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Broadside Chardonnay]()
Broadside Chardonnay
Jasne jasne złoto. Dojrzałe aromaty gruszki i nektaryny wykazują dobrą klarowność i podnoszą zadymiony osad i niuanse prażonych ziaren z napowietrzaniem. Jedwabista i otwarta dzianina, oferująca skoncentrowane smaki sadu i owoców pestkowych uzupełnione sugestiami kopru włoskiego i miodu. Jakość dymu powraca po długim, gładkim wykończeniu, które pozostawia odświeżająco gorzką nutę Skórki gruszki.