Fondue z małży w misce na chleb

Fondue z małży w misce na chleb
Fondue z małży w misce na chleb może być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis zawiera 14 porcji z 296 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Za $1.08 za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 27 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś szczypiorek, sok z cytryny, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w przybliżeniu 1 godzina i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Miska Na Chleb Fondue, Miska do chleba fondue Gouda-and-Beer, oraz Chleb Garnek Fondue.

Instrukcje

1
Odcedź dwie puszki małży i wyrzuć płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
2
Opróżnij pozostałą puszkę, rezerwując płyn. W robocie kuchennym połącz małże, serek śmietankowy, pietruszkę, sok z cytryny, sos Worcestershire, szczypiorek, sól, sos z ostrej papryki i zarezerwowany sok z małży; przykryj i przetwarzaj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Odetnij górną czwartą część z jednego bochenka chleba;ostrożnie wydrążyć Bochenek, pozostawiając 1-in. shell. Odłóż usunięty chleb na bok. Wypełnij skorupę mieszanką Małży; wymień górę. Owinąć szczelnie w wytrzymałą folię; ułożyć na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
W międzyczasie pokrój zarezerwowany chleb i drugi Bochenek w kostkę. Zawiń w wytrzymałą folię; wstawić do piekarnika na ostatnie 15 minut pieczenia. Rozpakuj miskę na chleb i zdejmij górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okra, Posiekana (mrożona Lub świeża)Okra, Posiekana (mrożona Lub świeża)
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Podawać z kostkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta

Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet

Chardonnay, Riesling i Muscadet to świetny wybór dla małży. Maślany chardonnay świetnie nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przypraw w swoich skorupiakach, półsuche riesling może zrównoważyć upał. Broadside Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Broadside Chardonnay
Broadside Chardonnay
Jasne jasne złoto. Dojrzałe aromaty gruszki i nektaryny wykazują dobrą klarowność i podnoszą zadymiony osad i niuanse prażonych ziaren z napowietrzaniem. Jedwabista i otwarta dzianina, oferująca skoncentrowane smaki sadu i owoców pestkowych uzupełnione sugestiami kopru włoskiego i miodu. Jakość dymu powraca po długim, gładkim wykończeniu, które pozostawia odświeżająco gorzką nutę Skórki gruszki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia8
Magazyn