Fondue z białej czekolady

Fondue z białej czekolady
Fondue z białej czekolady to deser, który serwuje 4. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 505 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ten przepis z BBC Good Food ma 104 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz czekoladę, masło, podwójny krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak niesamowite. Szaszłyki Owocowe Z Fondue Z Białej Czekolady, Szaszłyki Owocowe Z Fondue Z Białej Czekolady, oraz Czekoladowe Fondue & Swissmar Żeliwny Zestaw Do Fondue Giveaway są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz białą czekoladę, niesolone masło, podwójną śmietanę i ekstrakt wanilii w żaroodpornej misce ustawionej nad rondlem z gotującą się wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Podwójny KremPodwójny Krem
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Podgrzać do stopienia i wygładzenia, mieszając od czasu do czasu przez około 5 minut.
3
Przelać do garnka do fondue lub ciepłego rondla i podawać z schłodzonymi wiśniami lub jeżynami i truskawkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione Fondue czekoladowe. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn