Fondue Serowe
Fondue serowe to Wegetariańskie przepis z 5 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 49 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka mąki, ser szwajcarski, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest niesamowite. Spróbuj Serious Cheese: Super Bowl beer and Cheese Fondue, Fondue Serowe, oraz Fondue Serowe {A } dla podobnych receptur.
Instrukcje
W zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności umieść sery i mąkę. Wstrząsać, aż ser pokryje się mąką.
Zetrzyj czosnek na dnie i boku garnka do fondue, ciężkiego rondla lub patelni; wyrzuć czosnek.
Podgrzać na wolnym ogniu na garnku do fondue lub na małym ogniu, aż pęcherzyki powstaną na powierzchnię (nie gotować). Wymieszać z sokiem z cytryny.
Stopniowo dodawać mieszaninę sera, około 1/2 szklanki na raz, stale mieszając trzepaczką drucianą na małym ogniu, aż się stopi. Wymieszaj Kirscha.
Utrzymuj ciepło na wolnym ogniu. Jeśli przygotowane w rondlu lub patelni, wlać do garnka do fondue lub żaroodpornej miski i utrzymać ciepło na małym ogniu. Fondue należy podawać na ciepło, aby zachować gładką, kremową konsystencję.
Pieczywo i owoce z widelcami do fondue; zanurz i zawiruj w fondue ruchem mieszającym. Jeśli fondue stanie się zbyt gęste, wymieszaj z 1/4 do 1/2 szklanki rozgrzanego wina.