Flądra smażona na patelni z przysmakiem kukurydzy Poblano
Smażona flądra z przysmakiem Poblano-kukurydzianym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz paprykę Poblano chile, cebulę, ucho kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażona Sieja z kukurydzą, awokado, limonką i bazylią, Ranch Oven-smażony kurczak z ciepłą kukurydzą, oraz Steki z Poblano Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nonstick rozprowadzić paski poblano w równej warstwie i gotować na dużym ogniu, bez mieszania, aż lekko zwęglone, 3 minuty.
Dodaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek i cebuli i gotować na umiarkowanym ogniu, aż cebula jest lekko rumiane, 3 protokół.
Dodać kukurydzę i czosnek i gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, O 2 protokół.
Przenieść smaki do miski i ostudzić do temperatury pokojowej. Delikatnie złożyć awokado, sok z cytryny i kolendry i doprawić solą i pieprzem.
Flądrę doprawić solą i pieprzem. Zagrzebać flądrę w mące, wytrząsając nadmiar. W każdej z 2 dużych, nieprzywierających patelni podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodaj 2 filety do każdej patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty kolor na dole, o 3 protokół. Skręcić i gotować tylko, aż filety są białe w całym, o 1 minutę dłużej.
Przenieść flądrę na talerze i top z Poblano relish.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.