Flądra Milanese
Flądra Milanese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, octu winnego, białka jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 31 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Spróbuj Asparagi alla milanese (szparagi po Mediolańsku), Risotto w stylu Milanese (Risottan alla Milanese), oraz Risotto alla milanese (Risotto w stylu Milanese) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jajko i białko w płytkiej misce, mieszając trzepaczką.
Połączyć bułkę tartą, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w innej płytkiej misce. Pat filety suche. Filety zanurzyć w jajku, pozwalając nadmiar jaj kapać. Lekko pogłębiać filety w mieszaninie bułki tartej.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 2 filety; gotuj 2 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem.
Przelać filety na półmisek. Powtórz procedurę z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i pozostałymi filetami.
Połącz warzywa, pomidory i cebulę w misce.
Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu, sok z cytryny, ocet i musztardę, dobrze mieszając trzepaczką.
Wlać dressing na zielenie; wrzucić do herbu. Top filety z mieszaniną zieleni i posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anne Amie Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Anne Amie Pinot Gris]()
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.