Flan Pomarańczowo-Kawowy
Flan pomarańczowo-kawowy może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 414 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ekstrakt z wanilii, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Flan kawowy (Flan de café), Flan kawowy (flan de Cafe), oraz Flan Kawowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać cukier w średnim rondlu na średnim ogniu, aż zacznie się topić. Gotować, wirując patelnię, ale nie mieszając, aż do głębokiego bursztynu, o 10 protokół. Wymieszać skórkę pomarańczową i gotować 30 sekund.
Wlać do 9-calowej okrągłej patelni do ciasta; przechylić, aby pokryć.
Niech twardnieje, około 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. rozpuść proszek espresso w 1 łyżce ciepłej wody w dużej misce.
Dodać słodzone mleko skondensowane, pół na pół, wanilię, cynamon i 1/8 łyżeczki soli; ubić na gładką masę.
Wlać mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do miski tortowej.
Luźno przykryć patelnię tortową folią (nie pozwól, aby folia dotknęła kremu). Wyłóż patelnię do pieczenia ręcznikiem kuchennym i ustaw patelnię na wierzchu.
Przełóż do piekarnika i napełnij patelnię gorącą wodą, mniej więcej w połowie strony patelni tortowej.
Piec, aż flan jest ustawiony, ale nadal chwieje się w centrum, 1 godzina, 30 minut do 1 godziny, 45 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić w łaźni wodnej, około 1 godziny.
Wyjąć z wody, przykryć folią i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Uruchom nóż wokół krawędzi patelni poluzować flan; odstawić 20 protokół. Odwróć flan na obramowany talerz i odkręć, pozwalając na kapanie karmelu.