Flan de Limón (Lime Flan)

Flan de Limón (Lime Flan)
Flan de Limón (Lime Flan) jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 247 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 254 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, mleko skondensowane, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby karmel, doprowadzić 1 szklankę cukru i ½ szklanki wody do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż uzyska jasnobrązowy kolor, o 6-8 protokół.Natychmiast wlej taką samą ilość karmelu do każdego ramekina lub dowolnej formy odpornej na piekarnik, której chcesz użyć. Obracaj każdą potrawę, aby pokryć bazę karmelem, pracuj szybko, ponieważ karmel szybko twardnieje, gdy stygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Wszystkie ramekiny umieścić w dużym piekarniku dish.To zrób flan: Rozgrzej piekarnik do 350° F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
3
Połącz sok z limonki ze skrobią kukurydzianą w małej misce. Odstawić.Jajka ubić mikserem elektrycznym, dodać mieszankę limonkową, mleko, śmietanę, słodkie mleko skondensowane, cukier, wanilię i skórkę.Ostrożnie wlać równą ilość mieszanki flan do karmelizowanych ramekin na patelni. Następnie dodaj gorącą wodę do patelni, a nie do ramekinów, aż woda dotrze do połowy boków ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieścić patelnię do pieczenia w piekarniku i piec przez 1 godzinę lub aż nóż włożony w środku flan wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Wyjąć z patelni i ostudzić przez co najmniej 30 minut. Następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 hours.To podawać, ostrożnie obrócić nożem krawędź ramekina, przykryć talerzem do serwowania, przewrócić i delikatnie usunąć ramekin, umożliwiając karmelowi bieganie po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn