Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan)
Przepis Flan de Arroz con Leche (Rice Pudding Flan) może zaspokoić Europejskie pragnienie w przybliżeniu 5 godzin. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 361 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Mieszanka cynamonu, mleka, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), Flan de Arequipe (Dulce de Leche Flan), oraz Leche Flan (Karmelowy Flan).
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieść czysty ręcznik kuchenny na patelni. Owiń Na Zewnątrz 9-calową patelnię springform folią i ustaw na ręczniku. Ustaw czajnik do herbaty lub garnek wody do wrzenia.
Połącz 1 szklankę cukru i ¼ szklanki wody w rondlu o średnim ciężkim dnie. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając patelnię, aż cukier całkowicie się rozpuści. Zwilż czystą szczotkę do ciasta i zetrzyj kryształy cukru z boków patelni. Gotuj, wirując od czasu do czasu, aż cukier zmieni się w głęboki bursztyn, od 6 do 10 minut. Natychmiast wlać karmel do patelni springform i obracać, aby równomiernie pokryć dno; odstawić.
W międzyczasie umieść ryż, Pozostałe 1 1/2 szklanki wody i sól w średniej misce bezpiecznej dla mikrofal. Przykryć szczelnie folią i kuchenką mikrofalową, aż większość wody zostanie wchłonięta, 6 do 8 minut.
Przynieś pozostały 1 szklankę cukru, mleko, słodzone mleko skondensowane, laski cynamonu i skórkę pomarańczową, aby zagotować na średnim ogniu w dużym rondlu o ciężkim dnie.
Dodać ryż, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i ryż jest całkowicie miękki 15 do 20 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z rodzynkami. Schłodzić do temperatury pokojowej (Patrz uwagi).Po ostygnięciu wymieszać żółtka.
W czystej, suchej misce ubić białka z nasadką trzepaczką na średniej prędkości, aż białka zaczną się spieniać, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty, przez 3 do 4 minut. Złożyć białka do mieszanki budyniu ryżowego z gumową szpatułką. Zeskrobać mieszankę ryżu na karmelu w formie wiosennej.
Otwórz drzwi piekarnika i ustaw patelnię do pieczenia i flan na stojaku piekarnika. Ostrożnie wlać gorącą wodę do patelni do pieczenia-woda powinna dotrzeć do połowy boków patelni.
Piec, aż flan jest ustawiony, ale nadal nieco chwiejny, o 1 godzinę, 30 minut.
Wyjąć springform pan z patelni do pieczenia i ostudzić na stojaku, około 15 minut. Schłodzić całkowicie w lodówce, 2 do 3 godzin. Uruchom nóż wzdłuż krawędzi flan i odwrócić na talerzu.
Wyjąć i wyrzucić folię i otworzyć formę sprężynową.