Flambeed naleśniki z Mascarpone i wiśniami

Flambeed naleśniki z Mascarpone i wiśniami
Flambeed naleśniki z Mascarpone i wiśniami to śródziemnomorski przepis, który serwuje 4. To Śniadanie ma 1287 kalorii, 17g białka, oraz 75g tłuszczu na porcję. Za $3.11 za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 25 minut. 2 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz club soda, kirsch, tiny Chocolate chips, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Wiśnie Z Mascarpone, Sernik pomarańczowy Mascarpone z pieczonymi wiśniami, oraz Wiśnie gotowane w czerwonym winie z kremem Mascarpone dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do nadzienia: w małej misce wymieszaj mascarpone, chipsy czekoladowe, cukier i szczyptę cynamonu. Odłóż na bok. Jeśli robisz więcej niż 2 godziny do przodu, odłóż do lodówki, ale przed podaniem pozwól jej osiągnąć temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
MascarponeMascarpone
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Do sosu: w małym rondelku na średnim ogniu połącz wiśnie, cukier, skórkę z cytryny i sok oraz odrobinę wody. Gotuj, aż wiśnie wypuszczą soki, a smak się skoncentruje, 10 do 12 minut. Po zakończeniu wiśnie powinny być bardzo słodkie, a sok syropowaty. Wyłącz ogrzewanie i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Aby złożyć: Schmear niektóre mascarpone / czekolady mieszaniny, o grubości około 1/4 cala, na dolnej połowie krepy. Złóż górną połowę na dole, aby stworzyć idealne półkole i naciśnij, aby zabezpieczyć. Złóż krepę ponownie na pół, aby utworzyć luźny Trójkąt. Powtórz ten proces z pozostałymi 7 naleśnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
NaleśnikiNaleśniki
5
Podgrzej patelnię z sosem wiśniowym na średnim ogniu, aż zacznie bulgotać. Uważaj, aby nie przypalić sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Wlej kirsch do miarki z dziobkiem i ostrożnie wlej do sosu wiśniowego. Wyłącz ogień i ostrożnie zapal sos za pomocą długiej zapalniczki. Pozwól płomieniom się wypalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
KirschKirsch
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
7
Aby podać, ułóż 2 Trójkąty krepowe na każdym talerzu do serwowania i nałóż na wierzch ciepłe wiśnie flambeed.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
8
Sa-weeeeet!
1
W misce dodaj mąkę i sól i zrób dołek na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
2
Dodaj jajka, mleko, sodę klubową i 3 łyżki roztopionego masła do środka studni i wymieszaj, aż się połączą. Mieszanina powinna być jak bardzo luźne ciasto naleśnikowe. Jeśli mieszanina jest trochę gęsta, wymieszaj trochę więcej mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Pozostaw ciasto na co najmniej 30 minut przed użyciem.
1
Rozpuść około 1/2 łyżeczki masła na małej nieprzywierającej patelni do smażenia. Masło powinno pokryć dno patelni, jeśli jest dużo nadmiaru, wytrzyj je ręcznikiem papierowym. Trzymaj ręcznik papierowy pod ręką na wypadek, gdybyś go ponownie potrzebował (będziesz).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Postaw patelnię na średnim ogniu. Napełnij 2-uncjową kadzi, prawie do góry, ciastem i wlej ją do rozgrzanej patelni, przechylając i zwijając patelnię podczas kadzi, aby równomiernie przykryć dno. Będzie to wymagało trochę praktyki, nawet jeśli jesteś doświadczonym producentem naleśników, pierwsza para zawsze się marnuje. Zaakceptuj to i idź dalej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Gdy brzegi naleśnika zaczną odrywać się od krawędzi patelni, a spód zacznie się trochę brązowieć, Odwróć naleśnik i gotuj przez około 1 minutę po drugiej stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wyjmij naleśnik z patelni na talerz i ostudź. Ułóż naleśniki, gdy są ugotowane między kwadratami pergaminu. Powtarzaj ten proces, aż całe ciasto zostanie użyte, wycierając patelnię ręcznikiem papierowym lub topiąc trochę więcej masła na patelni, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Szampan, Bordeaux, Moscato Dasti, Biały Bordowy

Kremowa Sherry, Port i szampan to świetny wybór na naleśniki. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn