Flakowa Tarta Feta
Krucha tarta z fetą wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 330 kalorii, 13g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, koperek, kaszę manną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Flakowa Tarta Feta, Flaky Blood Orange Tarta, oraz Flaky Blood Orange Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 z regałem w najniższej pozycji. Na dużej patelni na średnim ogniu podsmaż cebulę z 2 łyżkami. olej i sól, pokryte, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 10 protokół.
Jajka i mleko ubić w misce. Wymieszaj sery, kminek, sok z cytryny, koperek,kaszę manną, pieprz i 2 łyżki. olej. Wymieszać z cebulą.
Olej a 12 W. patelnia z wyjmowaną obręczą.
Przenieść 1 arkusz filo z opakowania na powierzchnię roboczą; Pozostałe filo przykryć wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Wyszczotkuj arkusz filo olejem i ułóż na patelni z co najmniej 2 calami. wisi nad bokami. Powtórz z 3 arkuszami filo, obracając każdy o 45, aby pokryć dno pan i boki dużą ilością zwisu (będą się nakładać). Łyżka nadziewana do tarty.
Arkusz oleju 5 filo i położyć na wierzchu napełniania, rumpling filo pomysłowo na całej górze, a zwłaszcza w środku. Top z arkusza 6, rumpling to w ten sam sposób. Zwiń zwisające filo z powrotem na tartę (trochę się złamie) i posmaruj suche miejsca olejem.
Piec tarta na złoty kolor, o 50 protokół.
Ostudzić 20 minut, a następnie uwolnić krawędzie tart z patelni małą łopatką. Tarta na talerzu.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Dodać do przodu: do 8 godzin; chill uncovered, następnie podgrzać w piekarniku 350 aż ciepłe i chrupiące, o 20 minut.