Flądra Faszerowana Krewetkami I Krabem
Flądra nadziewana krewetkami i Krabem wymaga ok. 53 minuty od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 20 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 45. Mieszanka oliwy z oliwek, cytryny, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 10%. Spróbuj Flądra Nadziewana Krabem (Lite-Bleu), Flądra Faszerowana Krewetkami, oraz Pieczarki Nadziewane Krabem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° na smażonej patelni, podgrzej oliwę z oliwek i masło.
Dodać cebulę, czosnek, seler, i papryka. Smażyć przez 2 minuty, lub aż warzywa zwiędną.
Dodaj krewetki i sezon z solą i Old Bay (do smaku). Smażyć przez 2 minuty.
Wyjąć z ognia i umieścić mieszaninę w misce. Delikatnie wymieszać mięso krabowe, a następnie bułkę tartą trochę na raz, dodając więcej w razie potrzeby, aby delikatnie związać. Odstawić do ostygnięcia.
Umieść równe ilości nadzienia na każdym filecie i zwiń. (alternatywnie, można umieścić jeden filet na blasze do pieczenia, umieścić nadzienie na szczycie filetu, a następnie umieścić inny na górze, z boku, aby przypominał kieszeń farszu).
Umieść rybę na naczyniu do pieczenia (szew w dół, jeśli jest zwinięty).
Rybę skropić masłem i posypać sokiem z cytryny.
Wierzch ryby posypać solą, czarnym pieprzem i papryką.
Umieść patelnię w piekarniku i piecz przez 20-25 minut, aż ryba zostanie ugotowana.
Rybę wyjąć z piekarnika i podawać z cytryną.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.