Pięć warzyw Stir-Fry z soczewicą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 16G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz olej do gotowania, masło, ocet z białego wina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Wołowina i kapusta Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średnim rondlu połącz soczewicę, 2 szklanki wody i 3/4 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i dusić, częściowo pokryte, aż soczewica są po prostu miękkie, ale nie rozpada, 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W razie potrzeby odcedzić, przykryć i odstawić.
3
Tymczasem na dużej patelni nieprzywierającej lub woku podgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodaj pozostały imbir i szalotki i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
10
Dodać brukselkę i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
11
Dodać fasolkę szparagową i pozostałą 1/3 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą po prostu miękkie, o 5 protokół. Wymieszać w mieszaninie marchwi i osuszonej soczewicy i wrzucić delikatnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Soczewica
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
12
Rekomendacja wina: oto wskazówka: w konfrontacji z kartą win pełną niewiadomych, poszukaj Alzacji pinot blanc. Pasuje do prawie wszystkiego, w tym do tego niezwykłego smażenia.