Fioletowe brokuły z parmezanem i okruchami herbed
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Fioletowy kiełkowanie brokuły z parmezanem & herbed okruchy spróbować. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. Ten przepis służy 6. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 17 mówi, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz masło, trochę oliwy z oliwek, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Orecchiette z anchois i fioletowymi brokułami, Fioletowa tarta z brokułami, porem i migdałami, oraz Grillowana Fioletowa kiełkująca brokuły i boczek Pizza są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Masło i oliwę rozgrzać na dużej patelni. Gdy pienienie ustąpi, dodaj białą bułkę tartą i stale mieszaj na dużym ogniu, aż będzie chrupiące i złociste. Doprawić solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz posiekanymi liśćmi tymianku. Wlej mieszaninę do miski i pozostaw do ostygnięcia, a następnie wymieszaj z tartym parmezanem.
Dodać fioletowe brokuły kiełkujące do patelni wrzącej osolonej wody, tak, że woda po prostu pokrywa go. Gotować do miękkości, o 3-4 protokół.
Odcedzić i włożyć z powrotem do patelni, skropić odrobiną oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem i podgrzać, delikatnie wstrząsając.
Ułóż starannie na rozgrzanym naczyniu i rozetrzyj na okruchach parmezanu.
Udekoruj klinami cytrynowymi i podawaj natychmiast.