Fioletowa tarta z brokułami, porem i migdałami
Przepis Fioletowy kiełkowanie brokuły, por & migdały tarta może być wykonane w około 55 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 835 kalorii, 29g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 93 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka migdałów, parmezan, pack ciasto francuskie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Orecchiette z anchois i fioletowymi brokułami, Grillowana Fioletowa kiełkująca brokuły i boczek Pizza, oraz Tagliatelle Z Fioletowymi Brokułami, Anchois I Pecorino.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Rozgrzej patelnię z pokrywką na średnim ogniu i dodaj olej. Ugotować pory, z pokrywką, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie około 5 minut. Odstawić.
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto i wyciąć szorstkie koło o średnicy 26 cm, używając jako szablonu dużego talerza obiadowego. Blachę do pieczenia przykryć pergaminem do pieczenia,posypać polentą lub kaszą manną i na wierzchu ułożyć ciasto. Ocena okręgu około 2 cm od krawędzi.
Rozłóż pory równomiernie wewnątrz punktowanego okręgu, a następnie piecz przez 10 minut, aż brzegi się nadymą.
Wyjąć z piekarnika i włączyć ogrzewanie w dół do 200C / 180C wentylator / Gaz
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia.
Brokuły blanszować we wrzącej wodzie przez 1 min, następnie odcedzić i ostudzić pod bieżącą wodą.
Ponownie odcedzić i ułożyć na wierzchu porów.
Wymieszać crme frache, parmezan, żółtka i trochę przypraw, a następnie równomiernie polać warzywa.
Posypać płatkami migdałów.
Piec tartę przez 15-20 minut, aż uzyska złoty kolor.
Podawać na ciepło lub na zimno.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.