Fioletowa galaretka

Fioletowa galaretka
Fioletowa galaretka to przyprawa na 40 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 106 kalorii. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 116 osób. Jeśli masz pod ręką wodę, sok z cytryny, sproszkowaną pektynę owocową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, lakto ovo-wegetariańską i przyjazną dla fodmap. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 8%, to danie można ulepszyć. Violet Vermouth, Violet Beauregarde Part 2 i Southern Hotcakes Violet Murphy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Opłucz i osusz kwiaty; umieścić w dużej, żaroodpornej szklanej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Kwiaty zalać wrzącą wodą i odstawić na 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Odcedź i zachowaj fioletowy płyn, ugniatając szpatułką, aby wydobyć cały możliwy kolor. Odrzuć kwiaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4
Odmierz fioletową ciecz; dodaj tyle wody, aby zmierzyć 3-1/2 filiżanki (płyn będzie niebiesko-zielony). Dodajemy pektynę, sok z cytryny i cukier (płyn zmieni kolor na fioletowy).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
PektynaPektyna
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Wlać do dużego rondla ze stali nierdzewnej; doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Zdjąć z ognia; zetrzeć piankę. Ostrożnie wlej gorący płyn do gorących, wysterylizowanych półlitrowych słoików, pozostawiając 1/4 cala. przestrzeń nad głową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Usuń pęcherzyki powietrza; wytrzyj felgi i wyreguluj pokrywy. Przetwarzać przez 5 minut w puszce z wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i różowe musujące to moje najlepsze typy do dipu. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Cipriani Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Prosecco Cipriani
Prosecco Cipriani
Cipriani Bellini to znany na całym świecie koktajl na bazie miąższu białej brzoskwini i brutalnego wina musującego. Zostało wynalezione w 1948 roku przez Giuseppe Cipriani z Harry's Bar w Wenecji i serwowane jest w każdym lokalu Cipriani na całym świecie. Świetny sposób na rozpoczęcie każdej imprezy lub niedzielny brunch! Cipriani Bellini charakteryzuje się eleganckimi, świeżymi i owocowymi aromatami ze zrównoważoną słodyczą i pachnącymi bąbelkami. Idealne o każdej porze, świetne jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia7
Magazyn