Finalista RWOP: Swiss Chard au Gratin
RWOP Finalista: szwajcarski Chard au Gratin może być tylko dodatek szukasz. Ten przepis służy 6. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 713 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz boczek, boczek szwajcarski, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 58 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to W pracy: szwajcarski Chard Gratin, Szwajcarska Zapiekanka Z Chard, oraz Szwajcarska Zapiekanka Z Chard.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Boczek gotować na średniej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż tłuszcz jest renderowany, 3 do 5 min.
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, utrzymując kapiele na patelni.
Dodać masło wraz z czosnkiem i 1/2 szalotki na patelni. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 2 min.
Dodać serek śmietankowy, Havarti i ubić w śmietanie. Dusić do zmniejszenia o połowę, o 8 min. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię na umiarkowanym ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i saute Szwajcarskich liści chard z pozostałymi szalotki, aż zmiękną, o 3 min. Doprawić solą i pieprzem.
Liście chard przenieść do płytkiego naczynia do pieczenia i przykryć mieszaniną twarogu. Top z panko i pokruszony boczek.
Piec, aż okruchy są tosty i zapiekanka jest bulgotanie, o 30 min.