Filipiński Stek Wołowy
Filipiński stek wołowy zajmuje około 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 63g białka, 62g tłuszczu i w sumie 843 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 6,33 USD za porcję. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i podnieś skrobię kukurydzianą, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 289 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 93%. Podobne przepisy to Bistek (Filipiński Stek Wołowy), Bistek: Filipiński Stek Wołowy, oraz Filipiński stek wołowy lub Bistek.
Instrukcje
W małej misce ubij sok z cytryny, sos sojowy, cukier, sól i pieprz.
Umieść pokrojony stek w dużej misce; polej stek mieszanką soku z cytryny i wymieszaj, aby pokryć.
Posyp skrobią kukurydzianą i lekko wymieszaj. Przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę, do nocy.
Podgrzej 1/4 szklanki oleju roślinnego na dużej patelni.
Usuń plastry wołowiny z marynaty, potrząsając, aby usunąć nadmiar płynu. Smażyć plastry wołowiny partiami na gorącym oleju, aż zaczną twardnieć, a na środku będą czerwonawo-różowe i soczyste, 2 do 4 minut z każdej strony.
Wyjmij plastry wołowiny z patelni i odstaw na półmisku do serwowania.
Rozgrzej oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż cebula będzie złotobrązowa, 5 do 7 minut; polej plastry wołowiny.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Dziki koń nieokiełznany Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir]()
Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir
Ten nieokiełznany Pinot Noir ma obfite aromaty wiśni, jeżyn i wanilii zmałe pikantne nuty. Jest bogaty w Dojrzałe owocowe smaki i giętkie garbniki, dzięki czemu dobrze komponuje się z duszonymi winem krótkimi żeberkami wołowymi, grillowanymi grzybami Portobello lub polędwicą z palonej wieprzowiny z malinową glazurą balsamiczną. Jest teraz pyszny i powinien ładnie dojrzewaćprzez następne pięć lat.