Filety zawijane boczkiem z pieczarkami
Filety owinięte boczkiem z pieczarkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.85 za porcję. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 36g białka, oraz 35 g tłuszczu. Mieszanka oliwy z oliwek, tymianek, baby Portobello grzyby, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Boczek Zawijany Faszerowane Pieczarki, Grzyby Z Boczkiem @ VisitMendocino #MushroomFestival, oraz Kurczak zawinięty w boczek z pieczarkami i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, gotować boczek na średnim ogniu, aż częściowo gotowane, ale nie chrupiące.
Wyjąć do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Rozgrzej piekarnik do 375°.
Posyp steki solą i pieprzem; owiń pasek boczku wokół boków każdego steka i zabezpiecz wykałaczkami.
W małej patelni żaroodpornej pokrytej sprayem do gotowania, gotuj steki w oleju 1-1/2 łyżeczki na średnim ogniu 2 minuty z każdej strony.
Piec, odsłonięty, 8-12 minut lub aż mięso osiągnie pożądaną doneness (dla średnio rzadkich, mięso termometr powinien czytać 145°; medium, 160°; dobrze zrobione, 170°).
Tymczasem na dużej patelni, podsmażyć grzyby i tymianek w 1 łyżce masła i pozostały olej do miękkości; zdjąć z ognia.
Dodaj whisky, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z patelni. Wymieszać ginger ale, brązowy cukier, sos sojowy i szałwia.
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, odkryte, 3-5 minut lub do zmniejszenia o połowę. Wymieszać z pozostałym masłem.