Najlepszy Sernik
Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka skórki z cytryny, śmietana, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sernik Ultimate, Sernik Ultimate, oraz Ultimate Turtle Cheesecake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
W misce do mieszania, połączyć składniki skórki z widelcem, aż równomiernie nawilżone. Lekko pokryć dno i boki 8-calowej patelni sprężynowej nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Wlej okruchy na patelnię i, używając DNA miarki lub gładkiego DNA szklanki, naciśnij okruchy w dół do podstawy i 1 cal po bokach. Przechowywać w lodówce przez 5 minut.
W misce miksera elektrycznego ubijaj serek na małej prędkości przez 1 minutę, aż będzie gładki i wolny od grudek.
Dodać jajka, 1 na raz, i nadal bić powoli, aż połączone. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż będzie kremowy, przez 1 do 2 minut.
Dodaj śmietanę, skórkę cytrynową i waniliową. Okresowo zeskrobuj boki miski i bijaki. Ciasto powinno być dobrze wymieszane, ale nie nadmiernie pobite.
Wlać nadzienie do patelni wyłożonej skórką i wygładzić wierzch łopatką.
Patelnię sernika ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej i złożyć boki wokół niej.
Umieść patelnię tortową na dużej patelni do pieczenia.
Wlać wrzącą wodę do patelni do pieczenia, aż woda znajdzie się mniej więcej w połowie boków patelni sernika; folia zapobiegnie przedostawaniu się wody do sernika.
Piec przez 45 minut. Sernik powinien jeszcze potrząsnąć (po schłodzeniu ujędrni się), więc należy uważać, aby nie rozgotować.
Ostudzić na patelni przez 30 minut. Schłodzić w lodówce, luźno przykrytej, przez co najmniej 4 godziny. Poluzuj sernik z boków patelni, przesuwając cienką metalową szpatułkę wokół wewnętrznej krawędzi. Unmold i przenieść na talerz ciasta. Za pomocą szpatułki rozprowadź warstwę ciepłej cytrynowej polewy na powierzchni.
Sernik pokroić cienkim, nie ząbkowanym nożem, który został zanurzony w gorącej wodzie. Wytrzyj do sucha po każdym cięciu.
W małym rondlu dodaj wszystkie składniki i gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut, aż owoce zaczną się lekko rozkładać. Pozostawić do ostygnięcia przed rozłożeniem na serniku.