Filety Z Turbota Gotowane Na Parze Z Ziemniakami I Rzep
Filety z Turbota na parze z ziemniakami i rzep to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 21 minut. Mieszanka małej-średniej cebuli, pietruszki, ziemniaków w kawałkach 1-2 cala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 98% to danie jest super. Spróbuj Filety rybne imbirowe gotowane na parze z Bok Choy, Ziemniaki Pieczone I Rzepa, oraz Ziemniaki, Pasternak i rzepa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię pokrytą grubym dnem z około łyżką oleju i gotować cebulę na średnim lub małym ogniu, aż będzie przezroczysta i lekko karmelizowana, około 6-8 minut. Usunąć na bok cebulę ze środka patelni i dodać ziemniaki i rzepy, wraz z innym odrobiną oleju, jeśli to konieczne. Gdy warzywa zaczną się chrupać, dodaj pomidory i zmiażdżony czosnek na patelnię. Gotować, często mieszając, przez kolejne 2-3 minuty i doprawić solą i pieprzem. Gdy ziemniaki są w połowie drogi do uzyskania w pełni gotowane, umieścić kawałki ryby na wierzchu wszystko w równej warstwie, upewniając się, że żaden nie dotknąć dno patelni. Squirt z cytryny, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i przykryć.
Niech gotować przez około 10 minut bez otwierania. Po otwarciu sprawdź, czy każdy kawałek jest całkowicie nieprzezroczysty (gotowany), a nie półprzezroczysty (nie gotowany). Wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny, natką pietruszki i przełożyć na talerze do podania.Kalkulator kosztu1 Duży filet turbota (w $7.99 w sprzedaży w Whole Foods): $5.001 lb fioletowe ziemniaki (z Windfall Farms): $1.501/4 lb golden baby rzepa (z Windfall Farms): $ 0.38 mała garść (5-
pomidory winogronowe (4 zł/karton): 1.001 zł cebula czerwona: 0.301 zł pietruszka: 2.001 zł cytryna: 0.33 zł oliwa z oliwek, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz: 0.30 zł Razem: 10.81 zł
Trzy punkty brownie: solidny wynik, dzięki dobrze zaokrąglonemu odżywianiu i minimalnym, ale zdrowym tłuszczom. Podobnie jak omega-3, spotykany we wszystkich owocach morza i radosna oliwa z oliwek zamiast masła (zbyt powszechny dodatek dla wszystkich owoców morza). Jeśli widzisz ziemniaki szalenie kolorowe, a nie tylko białe lub żółte-mięsiste, a zwłaszcza jeśli są w tej samej cenie, co wyżej wymienione, jak na tak wielu farmach Greenmarket, to za wszelką cenę, zaopatrz się, są nieco wyższe w przeciwutleniacze. Rzepa też nie są słabi, jeśli chodzi o witaminy, dostarczając błonnika, potasu i dużo witaminy A. Zielony czynnik
Siedem liści klonu: intencją było utrzymanie tego posiłku jak najbliżej sezonu i lokalnych specjałów, ale niestety, niektóre rzeczy po prostu czasem się rzucają. Podobnie jak pomidory winogronowe, całkowity dodatek w ostatniej chwili, ale taki, który naprawdę dał potrawie słodycz i kwasowość, której potrzebowała. To, i cytryna, która jest daleko od lokalnych lub sezonowych tutaj, jak również. Pierwsze uruchomienie tej receptury z morszczukiem trzymało główne białko w zasięgu stanu, złowione na Long Island przez rybołówstwo Pura Vida; chociaż turbot został złowiony w USA na Pacyfiku, zgodnie z Whole Foods. Ale najważniejszą rzeczą do rozważenia w przypadku ryb jest być może nie Lokalizacja, ale jej stan zagrożenia z powodu przełowienia. I dopiero po sprawdzeniu na Seafood Watch stwierdzam, że morszczuk Atlantycki jest rzeczywiście przełowiony. Dobrze wiedzieć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.