Filety z piersi kurczaka z czerwoną i żółtą papryką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj filetów z piersi kurczaka z czerwoną i żółtą papryką. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,79 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, połówki piersi kurczaka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Filety z piersi kurczaka w marynacie do piwa korzennego, Pierś z kurczaka z pieczoną czerwoną papryką, Mozzarellanem i Pesto, oraz Pierś Z Kurczaka Z Pieczoną Papryką I Panini Z Mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść olej i cebulę na dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotować 5 minut, często mieszając. Zmniejszyć ogień; gotować 10 minut lub aż złoty kolor, mieszając od czasu do czasu. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodać paprykę; gotować 10 minut lub do papryki są miękkie.
Dodaj pomidora, sól, i czarny pieprz; gotować 7 minut lub aż płyn odparuje.
Dodać pietruszkę, oregano i oliwki; gotować 1 minutę.
Wlać mieszankę pomidorową do dużej miski; utrzymywać ciepło.
Wytrzyj patelnię czystą ręcznikiem papierowym; podgrzej patelnię pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj 4 kawałki piersi z kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjąć z patelni; powtórzyć procedurę z pozostałym kurczakiem.
Powrót kurczaka na patelnię; dodać mieszaninę pomidorową i gotować 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego.
Uwaga na wino: Połącz to drugie danie z równie pikantnym i dramatycznym winem, takim jak intensywne, średnio treściwe Valpolicella Classico Allegrini (15 USD), które jest prawdopodobnie najlepszą Valpolicella we Włoszech.