Filety Z Halibuta Z Sosem Teriyaki

Filety Z Halibuta Z Sosem Teriyaki
Filety halibuta z sosem Teriyaki to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na $5.94 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 34g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Mieszanka przyprawione bułki tartej, czosnek w proszku, filety halibut, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Filety z brzucha z tofu i bangus (ryby mlecznej) z sosem teriyaki, Pan pieczone filety z halibuta i policzki, oraz Grillowane filety z halibuta z pomidorem i koperkiem.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 6 składników w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz bułkę tartą i halibuta w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Uszczelnij i wstrząśnij, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
HalibutHalibut
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj rybę; gotuj 4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
5
Wyjmij rybę z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj mieszaninę teriyaki do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, stale mieszając, 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Polej rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn