Filety z halibuta owinięte filetem z sosem z cebuli cytrynowej

Filety z halibuta owinięte filetami z sosem z cebulką cytrynową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 909 kalorii, 60g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 11,29 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sok z cytryny, ciasto filo, koperek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Halibut Owinięty Filo, Filo zawinięte szparagi z cytryny czosnek Aioli sos do zanurzania, oraz Prosciutto-zawinięty halibut z sosem maślanym z szałwii.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Lekko posmarować 1 arkusz ciasta filo.
Połóż kolejny arkusz bezpośrednio na pierwszym arkuszu i lekko posmaruj go masłem. Powtórz z pozostałymi 2 arkuszami phyllo.
Filety z halibuta przyprawiamy solą i pieprzem.
Umieścić filet w pobliżu dolnej krawędzi jednej z połówek arkuszy filo.
Posypać koperkiem. Złóż po bokach filety, a następnie zwiń filet.
Umieścić na blasze do pieczenia i lekko posmarować masłem. Powtórzyć z pozostałym filetem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie nadmuchane i złocisty brązowy, o 12 do 15 protokół.
Tymczasem sok z cytryny zagotować w małym rondlu na dużym ogniu. Gotować, aż prawie odparuje. Zmniejszyć ogień do średniej i wymieszać ze śmietaną. Gotować na wolnym ogniu, aż krem nieco zgęstnieje. Wymieszać z zieloną cebulą, doprawić solą i pieprzem.
Podawać halibuta na basenie z sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.