Filety z dorsza z pistacjami

Filety z dorsza z pistacjami
Filety z dorsza z pistacjami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 293 kalorie, 26g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.31 za porcję. Ten przepis z finecooking.com ma 95 fanów. Mieszanka bułki tartej, musztarda dijon, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Filety Rybne Z Pistacjami, Filety Z Flądry Z Orzechami, oraz Filety Rybne Z Orzechami Pekan.

Instrukcje

1
Wskazówka: niezależnie od tego, czy używasz filetów tradycyjnych, czy schabowych, test doneness jest taki sam: płatki łatwo się rozdzielą, a ryba będzie nieprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
Rozgrzej piekarnik do 218°. ułóż małą blachę do pieczenia folią i lekko nasmaruj folią (spray jest w porządku). Pistacje pokroić na średnio drobne kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Połączyć orzechy, bułka tarta, parmezan, sól, i pieprz w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Skropić oliwą i wrzucić widelcem, aż okruchy będą równomiernie nawilżone. Jeśli używasz filetów ze stożkowymi końcami, luźno złóż końce pod, aby utworzyć filet o równej grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Wierzch każdego fileta rozprowadzić równomiernie z musztardą. Nacisnąć musztardową stronę każdego filetu do mieszanki okruchów, aby obficie pokryć rybę. Na przygotowanej patelni wyłożyć filety, polewając do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Pozostałą mieszaninę okruchów posypać filetami, tworząc grubą powłokę.
7
Piec filety, aż polewa jest chrupiące i rumiane i ryby jest gotowane przez, 10 do 12 min., w zależności od grubości (patrz poniżej test doneness).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Podawać natychmiast. Propozycje Serwowania
9
Gotowana na parze zielona fasola i czerwone ziemniaki lub brązowy ryż to świetne akompaniamenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony ZiemniakCzerwony Ziemniak
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
1
Kalorie
1
280, tłuszcz
2
16, Kalorie Tłuszczowe
1
140, Tłuszcze Nasycone
2
3, białko
3
26, Tłuszcz Jednonienasycony
4
9, węglowodany
5
580, Cholesterol
6
50, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
9, Tłuszcz Wielonienasycony
2
3, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn