Filety z dorsza z pistacjami
Filety z dorsza z pistacjami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 293 kalorie, 26g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.31 za porcję. Ten przepis z finecooking.com ma 95 fanów. Mieszanka bułki tartej, musztarda dijon, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Filety Rybne Z Pistacjami, Filety Z Flądry Z Orzechami, oraz Filety Rybne Z Orzechami Pekan.
Instrukcje
Wskazówka: niezależnie od tego, czy używasz filetów tradycyjnych, czy schabowych, test doneness jest taki sam: płatki łatwo się rozdzielą, a ryba będzie nieprzezroczysta.
Rozgrzej piekarnik do 218°. ułóż małą blachę do pieczenia folią i lekko nasmaruj folią (spray jest w porządku). Pistacje pokroić na średnio drobne kawałki.
Połączyć orzechy, bułka tarta, parmezan, sól, i pieprz w płytkiej misce.
Skropić oliwą i wrzucić widelcem, aż okruchy będą równomiernie nawilżone. Jeśli używasz filetów ze stożkowymi końcami, luźno złóż końce pod, aby utworzyć filet o równej grubości.
Wierzch każdego fileta rozprowadzić równomiernie z musztardą. Nacisnąć musztardową stronę każdego filetu do mieszanki okruchów, aby obficie pokryć rybę. Na przygotowanej patelni wyłożyć filety, polewając do góry.
Pozostałą mieszaninę okruchów posypać filetami, tworząc grubą powłokę.
Piec filety, aż polewa jest chrupiące i rumiane i ryby jest gotowane przez, 10 do 12 min., w zależności od grubości (patrz poniżej test doneness).
Podawać natychmiast. Propozycje Serwowania
Gotowana na parze zielona fasola i czerwone ziemniaki lub brązowy ryż to świetne akompaniamenty.
26, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
9, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.