Filet z sosem Merlot
Filet z sosem Merlot może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 643 kalorie, 33g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na $7.46 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, czosnek, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Merlot Filet Mignon, Filet Mignon nad homarem Boursin puree ziemniaczane z redukcją Merlot, oraz Dzień fileta: zwęglony Filet wołowy z sosem kukurydzianym.
Instrukcje
Na patelni z ciężkim sosem na dużym ogniu połącz wino, bulion z kurczaka i bulion wołowy. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż mieszanina zmniejszy się do 2 filiżanek, około godziny. (Można to przygotować dzień wcześniej - przykryć i schłodzić).
W małej misce wymieszaj masło i mąkę.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Posypać steki z solą i pieprzem, i saute aż średnio rzadkie, o 4 minut na stronie.
Przełożyć steki na talerz.
Wymieszać szalotki, czosnek i tymianek na patelni.
Dodaj 2 szklanki zmniejszonej mieszaniny wina na patelni. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Ubij w maśle na gładką masę. Gotować sos, aż wystarczająco gruby, aby płaszcz łyżkę, o 2 do 3 protokół.