Filet z pokruszonymi pomidorami winogronowymi i chrzanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj filet z pokruszonymi pomidorami winogronowymi i chrzanem. Ten przepis służy 12. Za $3.2 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 441 kalorii, 15g białka, oraz 41g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś gałązki rzeżuchy, pomidory winogronowe, chrzan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 44%. Spróbuj Zgniecione Winogrona, Kruszone nowe placki ziemniaczane z majonezem chrzanowym, oraz Filet Z Łososia W Skórce Chrzanowej dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść dużą, ciężką żeliwną lub żaroodporną patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 2-policz mżawkę oleju i rozpal go.
Włóż polędwicę na patelnię i podsmaż zewnętrzną część mięsa, łącznie 5 do 8 minut. Włóż do piekarnika i piecz 15 do 20 minut, aż będzie rzadki (wewnętrzna temperatura mięsa wyniesie 120 stopni F). Wyjmij mięso z patelni, zawiń w folię i wstaw do lodówki, aż będzie dobre i zimne, 1 do 2 godzin.
Czekając, aż wołowina ostygnie, wymieszaj w misce chrzan, śmietanę, sok z cytryny i olej. Dopraw solą i pieprzem.
Gdy wołowina jest zimna, weź długi, bardzo ostry nóż i pokrój mięso na plasterki tak cienkie, jak tylko możesz.
Połóż je na półmisku (będą się nakładać, w porządku). Teraz skrop całe mięso sosem chrzanowym. Ręcznie zmiażdż pomidory w misce i dodaj oliwę z oliwek, aby były pyskate; dopraw to również solą i pieprzem, aby smakowało naprawdę dobrze.
Skrop mieszanką pomidorów na wierzchu i udekoruj całość rzeżuchą.