Filet Mignon i truskawki balsamiczne
Filet Mignon i balsamiczne truskawki to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 31g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 5,81 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli i pieprzu, filety z polędwicy wołowej, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Filet Balsamiczny Szkliwiony Mignon, Filet Mignon W Czerwonym Winie Redukcja Balsamiczna, oraz Szaszłyki Filet Mignon Z Redukcją Balsamiczną.
Instrukcje
Wymieszać truskawki, brązowy cukier i ocet balsamiczny w misce i pozostawić na 1 do 3 godzin, mieszając od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Rozgrzać oliwę z oliwek w bezpiecznym dla piekarnika, ciężkim stalowym lub żeliwnym patelni na dużym ogniu.
Posypać filety z solą i pieprzem po obu stronach, delikatnie umieścić w gorącej patelni, i sear z każdej strony, aż dobrze rumiane, 1 do 2 minut na stronie. Przesuń patelnię do nagrzanego piekarnika i gotuj, aż zaczną się jędrne i są czerwonawo-różowe i soczyste w środku, około 10 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 130 stopni F (54 stopni C).
Przenieś steki na talerz, a namiot z folią na odpoczynek.
Do małego rondla wlać soki stekowe z patelni. Odcedzić truskawki i wyrzucić płyn.
Dodać truskawki do soków stekowych, doprowadzić sos na wolnym ogniu na średnim ogniu i roztopić masło w sosie, przechylając patelnię kilka razy, aby delikatnie włączyć masło do sosu.
Każdy filet podajemy z ok. 1/2 szklanki truskawek i posypką świeżo zmielonego czarnego pieprzu.