Filet Mignon i truskawki balsamiczne

Filet Mignon i truskawki balsamiczne
Filet Mignon i balsamiczne truskawki to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 31g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 5,81 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli i pieprzu, filety z polędwicy wołowej, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Filet Balsamiczny Szkliwiony Mignon, Filet Mignon W Czerwonym Winie Redukcja Balsamiczna, oraz Szaszłyki Filet Mignon Z Redukcją Balsamiczną.

Instrukcje

1
Wymieszać truskawki, brązowy cukier i ocet balsamiczny w misce i pozostawić na 1 do 3 godzin, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w bezpiecznym dla piekarnika, ciężkim stalowym lub żeliwnym patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Posypać filety z solą i pieprzem po obu stronach, delikatnie umieścić w gorącej patelni, i sear z każdej strony, aż dobrze rumiane, 1 do 2 minut na stronie. Przesuń patelnię do nagrzanego piekarnika i gotuj, aż zaczną się jędrne i są czerwonawo-różowe i soczyste w środku, około 10 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 130 stopni F (54 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Przenieś steki na talerz, a namiot z folią na odpoczynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Do małego rondla wlać soki stekowe z patelni. Odcedzić truskawki i wyrzucić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać truskawki do soków stekowych, doprowadzić sos na wolnym ogniu na średnim ogniu i roztopić masło w sosie, przechylając patelnię kilka razy, aby delikatnie włączyć masło do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Każdy filet podajemy z ok. 1/2 szklanki truskawek i posypką świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn