Figi z Prosciutto i parmezanem

Figi z Prosciutto i parmezanem
Figi z Prosciutto i parmezanem to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz proscuitto di parma, ser parmigiano-reggiano, kawałki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 11%. Podobne przepisy to Wafle parmezanowe z Prosciutto i figami, Świeże Figi Z Chrupkami Prosciutto I Parmezanem, oraz Figi z Prosciutto.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu. Gotować, pod przykryciem, na małym ogniu 25 minut lub aż figi będą pulchne i zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia; niech fig moczyć co najmniej 1 godzinę lub przez noc.*
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
3
Wyjąć figi z wina łyżką szczelinową; osuszyć ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Przeciąć X w połowie dołu każdej rys. Delikatnie otwórz dno fig i umieść kawałek orzecha włoskiego i kawałek sera w otworze. Delikatnie dociśnij do siebie; umieść ściętą stronę w dół. Owinąć kawałek proscuitto wokół fig tak top nadal pokazuje. Ułóż talerz ze świeżymi liśćmi figowymi, jeśli są dostępne; umieść figi na liściach i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
5
* Figi najlepiej marynować 1-2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
6
Umieścić w szczelnie zamkniętym pojemniku i przechowywać w lodówce.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Magazyn