Figi z Prosciutto i parmezanem
Figi z Prosciutto i parmezanem to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz proscuitto di parma, ser parmigiano-reggiano, kawałki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 11%. Podobne przepisy to Wafle parmezanowe z Prosciutto i figami, Świeże Figi Z Chrupkami Prosciutto I Parmezanem, oraz Figi z Prosciutto.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu. Gotować, pod przykryciem, na małym ogniu 25 minut lub aż figi będą pulchne i zmiękną.
Zdjąć z ognia; niech fig moczyć co najmniej 1 godzinę lub przez noc.*
Wyjąć figi z wina łyżką szczelinową; osuszyć ręcznikiem papierowym.
Przeciąć X w połowie dołu każdej rys. Delikatnie otwórz dno fig i umieść kawałek orzecha włoskiego i kawałek sera w otworze. Delikatnie dociśnij do siebie; umieść ściętą stronę w dół. Owinąć kawałek proscuitto wokół fig tak top nadal pokazuje. Ułóż talerz ze świeżymi liśćmi figowymi, jeśli są dostępne; umieść figi na liściach i podawaj.
* Figi najlepiej marynować 1-2 dni wcześniej.
Umieścić w szczelnie zamkniętym pojemniku i przechowywać w lodówce.