Figgy Focaccia
Przepis Figgy Focaccian jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.75 za porcję. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, figi, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Figgy Jam!, oraz Figgy Bułeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko) ciepła.
Cebulę pokroić w plastry o grubości od 3/4 do 1 cala.
Pokrój plastry cebuli 1 łyżką. oliwę z oliwek, doprawić solą morską i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Grill plastry cebuli, bez pokrywy grilla, 3 do 4 minut z każdej strony lub do miękkości i lekko zwęglone.
Lekko odkurzyć powierzchnię roboczą mączką kukurydzianą. Rozciągnij ciasto na 10-do 12-calowy owal na powierzchni roboczej.
Wyłożyć ciasto, mąkę kukurydzianą bokiem w dół, na wysmarowanej blasze do pieczenia; skropić pozostałymi 2 łyżkami. oliwa z oliwek. Wcierać olej w ciasto. Ułóż połówki fig i grillowaną cebulę na cieście, lekko naciskając.
Posypać rozmarynem, solą i pieprzem do smaku.
Piec w temperaturze 425 na najniższym stojaku piekarnika 15 do 20 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.