Fiddlehead i Gruyere tarta
Ten przepis służy 6. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz ciasto filo, gruyere, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Szparagowa Tarta Gruyere, Tarta ze szparagami i Gruyere, oraz Tarta cukinia-gruyere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać por i gotować do miękkości, o 3-5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o minutę.
Zdjąć z ognia, wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Na nasmarowaną blachę do pieczenia ułożyć arkusz ciasta filo i posmarować olejem. Powtórz z pozostałymi arkuszami każdy na górze ostatniego.
Posypać porem, następnie serem i wreszcie fiddleheads.
Piec w rozgrzanym piekarniku 191°, aż ciasto będzie złociste, około 20-30 minut.