Fettuccine z gorgonzolą i brokułami
Fettuccine z Gorgonzolanem i brokułami wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1230 kalorii, 38g białka, oraz 77 g tłuszczu każdy. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pietruszkę, gorgonzolę, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Fettuccine z Gorgonzolanem i Prosciutto, Gorgonzola-orzech Fettuccine z bułką tostową, oraz Fettuccine z miętą, orzechem włoskim i Pesto z Gorgonzoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim garnku ze stali nierdzewnej połączyć bulion z winem i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu. Gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do około 2/3 szklanki, 5 do 10 protokół.
Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i dodać Gorgonzola, śmietana, i masło. Doprowadzić na wolnym ogniu; gotować, mieszając, aż ser topi się i sos lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować makaron, aż prawie gotowe, o 9 protokół.
Dodać różyczki brokuły i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż brokuły i makaron są tylko gotowe, o 3 minut dłużej.
Wrzucić fettuccine i brokuły z sosem Gorgonzola, parmezan, i pietruszka.
Podawać z dodatkowym parmezanem.
Wariacje: spróbuj sosu i makaronu ze szparagami, fasolką szparagową lub po prostu świeżymi ziołami zamiast brokułów.
Rekomendacja wina: brokuły i Gorgonzola o mocnym smaku są wyzwaniem, aby dopasować się do wina. Intensywny smak Fiano di Avellino może ich nabrać, a jego kwasowość przetnie untuousness sosu.