Fettuccine with seared scallops & prosciutto
Fettuccine z zapiekanymi przegrzebkami i prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, pescatariański i דל פחמימות,zny przepis służy 2 i kosztuje 3,01 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 20g białka, oraz 39g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 278 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę z płaskim liściem, ząbki czosnku, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki z kawałkami Prosciutto, Show-Stopper zapiekane przegrzebki z bułką tartą o zapachu cytryny i Fettuccine z szafranem i szparagami, oraz Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej.
Instrukcje
Pokroić pomarańczowe Korale z przegrzebków i drobno posiekać je. Połowę białe przegrzebki zrobić 2 kawałki tłuszczu i zwinąć je w paski prosciutto.
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcjami opakowania powinno to zająć tylko około 4 minut. Tymczasem, rozgrzać olej w dużym, głębokim smażone patelni i sear przegrzebki na 1-2 min, brąz prosciutto i lekko gotować przegrzebek wewnątrz. Podnieś z patelni na ciepły talerz i pozostaw do odpoczynku.
Dodać czosnek do soków na patelni i smażyć mieszając na złoty kolor. Dodaj posiekane korale i tymianek i smaż przez kilka minut.
Dodać skórkę z cytryny, sok i wermut, pozostawić do co najmniej połowy, a następnie wrzucić natkę pietruszki.
Odcedzić makaron i dodać do patelni z solą i dużą ilością czarnego pieprzu, a następnie wrzucić, aby upewnić się, że nici są dobrze pokryte.
Dodać prosciutto owinięte przegrzebki i służyć skropione z odrobiną oleju, jeśli chcesz.