Fettuccine Alfredo z kurczakiem i karczochami
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj Fettuccine Alfredo z kurczakiem i karczochami. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 549 kalorii, 41 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 2,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sól, serek śmietankowy, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także: Szpinak Karczoch Fettuccine Alfredo, Kurczak Fettuccine Alfredo i Kurczak Fettuccine Alfredo.
Instrukcje
Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie na dużej patelni pokrytej sprayem kuchennym usmaż kurczaka na średnim ogniu, aż przestanie być różowy.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Zdjąć z patelni i trzymać w cieple.
Dodaj mleko, serek śmietankowy i sól na patelnię; gotować i mieszać, aż będzie gładkie. Wymieszaj serca karczochów, czerwoną paprykę i parmezan.
Odcedzić fettuccinę. Wymieszaj sos i kurczaka; przegrzać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Unoaked Chardonnay
Fettuccine Alfredo można łączyć z Pinot Grigio i Unoaked Chardonnay. Kremowe, serowe i maślane dania z alfredo można pięknie łączyć z niebekniętym chardonnay lub pinot grigio. Marques de Caceres Cava z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Jasnosłomkowy kolor ożywiony drobnymi bąbelkami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioszki. W ustach urocze i okrągłe, o orzeźwiającej, zrównoważonej strukturze. Żywy finisz, który podkreśla delikatne bąbelki. Orzeźwiający aperitif, Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronami, ryżem, pikantnymi potrawami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.