Feta i marynowane oliwki Niçoise z grillowanymi pitami
Oliwki Fetan i marynowane Niçoise z grillowanymi pitami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny, do dwunastu pitas, oliwki niçoise, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane szparagi z marynowaną pieczoną czerwoną papryką, oliwkami z Fetanu i Kalamatanu, Oliwki Marynowane & Feta, oraz Fetan marynowany w cytrusach i oliwki.
Instrukcje
Obieraczką do warzyw Usuń 4 szerokie paski skórki z cytryny. Czosnek cienko pokroić. Rozmaryn i tymianek podzielić na 1-calowe kawałki i połowę liści laurowych. W małym hermetycznym pojemniku wymieszać wszystkie marynowane oliwkowe składniki. Oliwki marynować, przykryte i schłodzone, co najmniej 2 godziny i do 1 miesiąca.
Na półmisku kładziemy fetę, polewamy oliwkami i marynatą. Lekko posmarować pitas olejem i doprawić solą i pieprzem. Grill pitas na stojaku ustawiony 5 do 6 cali nad świecącymi węglami około 1 minuty z każdej strony. (Alternatywnie, grillować pitas w gorącej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.)
Pitas podawać na ciepło z fetą i oliwkami.
Podawać ogórkowe włócznie z boku.