Fava i żółta fasola z Radicchio, kozim serem i anyżem pomarańczowym Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Favan i żółtą fasolę z Radicchio, kozim serem i anyżem pomarańczowym Vinaigrette. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.91 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 367 kalorii, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz anyż Gwiaździsty, pomarańczę, ocet sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowane młode ziemniaki i cukinia z Radicchio, kozim serem i dojrzewającym Sherry Vinaigrette, Sałatka z mandarynkami i serem kozim z estragonem Vinaigrette, oraz Letnia sałatka jagodowa z prażonymi orzechami włoskimi, kozim serem i pomarańczowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić vinaigrette: w misce wymieszać szalotkę i skórkę pomarańczową.
Dodaj sok pomarańczowy, miód, ocet, anyż i Sambuca. Powoli ubij oliwę do emulgowania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W przypadku użycia w ciągu 3 lub 4 godzin, wymieszać z bazylią i przechowywać w lodówce przez 3 do 4 godzin. W przeciwnym razie przykryć i przechowywać w lodówce do 3 dni. Wymieszać bazylii do vinaigrette godzinę lub tak przed podaniem.
Aby fasola: w dużym garnku z lekko osoloną wodą, blanszować fasolę fava przez 3 do 6 minut lub do miękkości.
Odcedzić i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie.
Spuścić ponownie. Suszyć na ręcznikach papierowych.
W innym dużym garnku lekko osolonej wody, blanszować żółtą fasolę przez 2 do 3 minut lub do miękkości.
Odcedzić i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie.
Spuścić ponownie. Suszyć na ręcznikach papierowych.
W dużej misce, wrzucić razem radicchio, fava, i żółta fasola.
Dodaj tyle vinaigrette ile potrzeba (prawdopodobnie około 1 szklanki) i doprawić do smaku solą i pieprzem. PozostaĹ ' y vinaigrette zachowaj do păłĺşniejszego wykorzystania.
Sałatkę podzielić na 4 talerze. Każdą porcję polać kozim serem i podawać od razu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;