Faszerowany bakłażan parmezan może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 14g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 246 osób. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, czosnek, ser mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Faszerowany Bakłażan Parmezan, Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), oraz Bakłażan Parmezan.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Z grubsza posiekać bakłażana i dodać do patelni z cebulą, czosnkiem, oregano i pieprzem. Gotować i mieszać, aż lekko rumiane. Łyżka mieszaniny z powrotem do bakłażana, i posypać każdy z parmezanem, bułka tarta, i pietruszka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Bułka Tarta
Oliwa Z Oliwek
Bakłażan
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-nać
Czosnek
Pieprz
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia i przykryć sosem pomidorowym i serem mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sos Pomidorowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, gdy bakłażan będzie delikatny widlasto i ser będzie bąbelkowy.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.