Faszerowany Bakłażan Parmezan

Faszerowany Bakłażan Parmezan
Faszerowany bakłażan parmezan może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 14g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 246 osób. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, czosnek, ser mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Faszerowany Bakłażan Parmezan, Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), oraz Bakłażan Parmezan.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Z grubsza posiekać bakłażana i dodać do patelni z cebulą, czosnkiem, oregano i pieprzem. Gotować i mieszać, aż lekko rumiane. Łyżka mieszaniny z powrotem do bakłażana, i posypać każdy z parmezanem, bułka tarta, i pietruszka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Bułka TartaBułka Tarta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia i przykryć sosem pomidorowym i serem mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, gdy bakłażan będzie delikatny widlasto i ser będzie bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn