Faszerowane słodkie ziemniaki
Faszerowane słodkie ziemniaki to danie na 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 210 kalorii . Za 67 centów za porcję przepis ten pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką pianki, orzechy włoskie, sól i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 50% . Wypróbuj podobne przepisy na pieczone faszerowane ziemniaki (ziemniaki tandoori) , słodkie ziemniaki faszerowane rozdrobnioną pieczenią wołową (Whole 30 i PALEO) i ziemniaki faszerowane serem pleśniowym .
Instrukcje
Piecz słodkie ziemniaki w temperaturze 350° przez 65-75 minut lub do momentu, aż będą miękkie. Gdy będą wystarczająco chłodne, aby je wziąć do ręki, przekrój ziemniaki wzdłuż na pół; wydrąż miąższ i umieść w misce.
Dodaj sok pomarańczowy, 2 łyżki masła i sól; rozgnieć. Wymieszaj z ananasem i orzechami. Nałóż łyżką do skorupek ziemniaków.
Umieścić w dwóch natłuszczonych formach do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali.
Posyp piankami i płatkami kukurydzianymi.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 15 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.