Faszerowana papryka z młodymi ziemniakami, fetą i Pesto
Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Jeśli 2,08 zł za porcję spada budżet, faszerowana papryka z młodymi ziemniakami, Feta i Pesto może być super bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jeśli masz ser feta, oliwa z oliwek, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zielona oliwkowa Pizza Pesto z nadziewaną fetą, pieczoną czerwoną papryką i balsamiczną mżawką, Papryka Faszerowana Fetą, oraz Papryka faszerowana kuskusem i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C/wentylator 180C / znak gazowy
Doprowadzić patelnię osolonej wody do wrzenia, dodać młode ziemniaki i gotować przez 8-12 minut, aż po prostu zmiękną.
Odcedzić i lekko ostudzić.
Połowę papryki przełożyć wzdłuż i usunąć nasiona i pestki.
Posmaruj zewnętrzne części oliwą z oliwek, a następnie umieść na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
Młode ziemniaki przekrój na pół lub ćwiartkę i umieść w misce.
Fetę pokroić w 1 cm kostkę i dodać do ziemniaków. Wrzucić zarówno z pesto, aż dobrze połączone.
Łyżka nadzienie na połówki papryki i piec przez 40-45 minut, aż rumiane na wierzchu.