Fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini

Fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini
Fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,38 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini, Kasza kukurydziana Polenta z wolno smażoną zieloną fasolką, Cremini i szalotką, oraz Fasolka szparagowa z sosem grzybowym XO dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej blasze do pieczenia, wrzucić szalotki z 1/3 szklanki mąki; strząsnąć nadmiar mąki. W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać 1 cal oleju, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
2
Dodać szalotki w 2 partie i smażyć na umiarkowanym ogniu, aż bardzo ostry, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe, a następnie posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować fasolę, aż będzie miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odcedzić i odświeżyć pod zimną bieżącą wodą; odcedzić i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Masło rozpuścić w dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
6
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Dodaj paprykę, cayenne i dużą szczyptę pieprzu; gotować przez 1 minutę, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
8
Dodać grzyby, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół. Odkryć i gotować, mieszając, aż rumiane, o 5 minut dłużej. Wymieszaj pozostałe 3 łyżki mąki i stopniowo mieszaj wywar, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
9
Dusić sos grzybowy na małym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszaj z crme frache, sokiem z cytryny i fasolą. Przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż fasola są ogrzewane przez, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do dużego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
GrzybyGrzyby
FasolaFasola
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Przykryć zapiekankę folią i piec do bulgotania, o 20 protokół. Odkryć, rozrzucić szalotki na górze i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia23
Magazyn