Fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini
Fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,38 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini, Kasza kukurydziana Polenta z wolno smażoną zieloną fasolką, Cremini i szalotką, oraz Fasolka szparagowa z sosem grzybowym XO dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej blasze do pieczenia, wrzucić szalotki z 1/3 szklanki mąki; strząsnąć nadmiar mąki. W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać 1 cal oleju, aż się połysk.
Dodać szalotki w 2 partie i smażyć na umiarkowanym ogniu, aż bardzo ostry, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe, a następnie posypać solą.
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować fasolę, aż będzie miękka, o 5 protokół.
Odcedzić i odświeżyć pod zimną bieżącą wodą; odcedzić i osuszyć.
Masło rozpuścić w dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj paprykę, cayenne i dużą szczyptę pieprzu; gotować przez 1 minutę, mieszając.
Dodać grzyby, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół. Odkryć i gotować, mieszając, aż rumiane, o 5 minut dłużej. Wymieszaj pozostałe 3 łyżki mąki i stopniowo mieszaj wywar, aż będzie gładki.
Dusić sos grzybowy na małym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszaj z crme frache, sokiem z cytryny i fasolą. Przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż fasola są ogrzewane przez, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do dużego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia.
Przykryć zapiekankę folią i piec do bulgotania, o 20 protokół. Odkryć, rozrzucić szalotki na górze i służyć.