Fasolka szparagowa z młodymi ziemniakami
Need a przystawka bezglutenowa? Fasolka szparagowa z młodymi ziemniakami może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.25 za porcję. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 9 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jeśli masz soloną wieprzowinę, cebulę, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką, Wieprzowina w zielonym Krecie z ziemniakami, Chayotes i fasolką szparagową, oraz Fasola szparagowa i młode ziemniaki.
Instrukcje
Usunąć końce z fasoli. Snap fasoli w 2 kawałki, umieścić w durszlaku, umyć i odstawić do odsączenia.
Tymczasem, w dużym żeliwnym piecu holenderskim, lekko brązowo soloną wieprzowinę w tłuszczu boczku na średnim ogniu, często obracając, przez około 10 minut. Wrzucić fasolkę szparagową do garnka, mieszając je drewnianą łyżką dobrze płaszcz z tłuszczu wieprzowego.
Dodaj bulion i przyprawę domową. Gotować na średnim ogniu, przykryte szczelnie, przez około 30 minut, lub aż fasola jest w połowie gotowe.
Podczas gotowania fasoli, obierz środkowy pasek z każdego nowego ziemniaka za pomocą obieraczki do ziemniaków. Pod koniec 30 minut, dodać ziemniaki i cebulę do fasoli; dodać 1/4 szklanki więcej bulionu, w razie potrzeby. Gotować, przykryte szczelnie, aż ziemniaki będą miękkie, około 25 do 30 minut, okresowo sprawdzając garnek, aby upewnić się, że niewielka ilość płynu pozostaje. Gdy ziemniaki są miękkie, przechylić pokrywkę lekko, off do boku garnka,i nadal gotować, aż zielona fasola zwiędną, około 15 protokół. Podczas gotowania dodać masło i doprawić pieprzem.
1/4 szklanki czarnego pieprzu
1/4 szklanki czosnku w proszku
Składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.