Fasolka szparagowa w maśle z żółtej papryki

Fasolka szparagowa w maśle z żółtej papryki
Fasolka szparagowa w maśle z żółtej papryki może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 8 porcjom. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 3 g białka i 13 g tłuszczu. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką pieprz, orzeszki piniowe, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską, pierwotną i przyjazną dla fodmap. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 30% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Fasola szparagowa z masłem z żółtej papryki, Sałatka z fasolki szparagowej i żółtej papryki oraz Fasola szparagowa i żółta z grzybami leśnymi.

Instrukcje

1
Drobno posiekaj jedną żółtą paprykę. Na małej patelni podsmaż paprykę na 1 łyżce masła, aż będzie miękka. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Umieść orzeszki piniowe, sok z cytryny, sól, pieprz i pozostałe masło w robocie kuchennym; przykryć i miksować do momentu wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
3
Dodaj ugotowaną paprykę; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Odłóż mieszaninę masła na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4
Fasolę włóż do dużego rondla i zalej wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Pozostałą paprykę pokroić w cienkie paski; dodać do fasoli. Doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj przez 5-7 minut lub do momentu, aż będą chrupiące; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
6
Umieść warzywa w dużej misce; dodać mieszaninę masła i wymieszać do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn