Fasolka szparagowa w kremowym sosie grzybowym
Fasolka szparagowa w kremowym sosie grzybowym może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 285 kalorii, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cebuli, pietruszki, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Fasolka szparagowa z sosem grzybowym XO, Fasolka szparagowa z sosem grzybowym Sherry, oraz Fasolka szparagowa z sosem Pieczarkowo-Madera.
Instrukcje
Suszone borowiki moczyć w wodzie przez 20 minut.W międzyczasie roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć do miękkości, o 4-6 protokół.
Dodać czosnek i tymianek i saute aż pachnące, o protokół.
Dodać grzyby cremini i saute aż do początku karmelizowane i włączyć złoty kolor, o 10-15 protokół.
Dodać borowiki grzyby i wody były moczenie w patelni i dusić na średnim poziomie, aż zmniejszy się o połowę, o 10 protokół.
Dodać śmietanę i parmigiano reggiano, doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 2-4 protokół.Tymczasem na parze fasolkę szparagową.
Grzyby wyjąć z ognia i wymieszać z natką pietruszki.
Podawać fasolkę szparagową pokrytą sosem grzybowym.